patunia87

patunia87

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 427]

Gulasz z karkówki i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gulasz z pieczarkami. Idealny do podania z makaronem albo kaszą. Polecam każdemu. Gulasz jest bardzo sycący.

Gulasz z karkówki i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z karkówki i pieczarkami

 

  • 30 dag karkówki
  • 6 pieczarek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 marchewki
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Przyprawy:sól i pieprz, czosnek granulowany, pietruszka suszona, papryka czerwona słodka, chilli,
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • 550 ml wody

Sposób przygotowania:

Gulasz z karkówki i pieczarkami
Mięso lekko rozbijam a następnie kroję w kostkę. Dodaję przyprawy oraz sos sojowy ciemny. Mieszam. Na rozgrzanej patelni, mięso smażę na rumiano. Następnie usmażone mięso przekładam do garnka.

Pieczarki myję, a następnie kroję na większe kawałki. Szczypiorek kroje drobno. Na tej samej patelni smażę pieczarki oraz szczypior na rumiano. Na koniec podlewam ok 50 ml wody.

Pieczarki przekładam do mięsa. Marchewki obieram i kroje w slupki dodaję do mięsa. Całość podlewam wodą ok 500 ml. Duszę ok 10 min. Następnie dodaję przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.

Mieszam co jakiś czas. Duszę jeszcze ok 10 min. Podaję z makaronem lub kaszą.
Gulasz z karkówki i pieczarkami.
Mięso kroję w kostkę i smażę na rumiano dodaję przyprawy.
Gulasz z karkówki i pieczarkami.
Pieczarki smażę na tej samej patelni co mięso.