mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Gulasz z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz idealny na obiad rodzinny.

Gulasz z kurkami

Składniki:

Gulasz z kurkami

 

  • 450 g zielonej fasolki szparagowej
  • 300 g kurek
  • 2 białe cebule
  • 120 ml białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz z kurkami
Na początku dokładnie umyć i obrać fasolkę szparagową oraz kurki. Następnie osuszyć i drobno pokroić. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na oliwie. Do cebuli dodać fasolkę. Później wlać wino i dusić pod przykryciem ok. 15 minut dość często mieszając. Kiedy fasolka będzie w miarę miękka dodać kurki i dalej dusić do momentu aż wyparuje cały płyn. Gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem a na koniec dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Smacznego.