Gulasz* z łopatki

Gulasz « poprzedni | następny »
Golden - Przepis na: Gulasz* z łopatki offline

Kucharz
Przepisy: 15
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz* z łopatki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

* gulasz wedlug mnie to wylko mieso wolowe +dodatek innego


trudność: łatwe
czas:

Gulasz* z łopatki - SKŁADNIKI:

  • 1kg łopatki
  • vegeta,sol,pieprz,słodka papryka,pietruszka,
  • mąka,smietana,
  • ziele angielskie,lisc laurowy
  • ziele prowansalskie(bardzo mi sie nazwa podoba)

Gulasz* z łopatki - PRZYGOTOWANIE:

Będąc w sklepie,oczywiscie nie bylo miesa wolowego,wiec zostaje tylko łopatka Do dzieła. Po wyciagnieciu miesa z foli pluczemy w chlodnej wodzie,bo nie wiadomo kto macał to mieso;))Kroimy w wiekszą kostke i wrzucamy na patelnie do obsmazenia.Zawsze obsmazam mieso do gulaszu,zeby nie stracilo walorow smakowych i zapachowych;))) Przede wszystkim mieso wolowe..Kroimy cebule w plastry i do gara,ziele do gara,liscie laurowe do gara i gotuje na wolnym ogniu przez poltorej godziny,az mieso bedzie miekkie i cebula niewidoczna. Do szklanki wlewamy troche zimnej wody,dwie łyzki mąki i troche wiecej śmietany.Mieszamy i wlewamy do naszego gulaszu*. Przyprawiamy vegetą,pieprzem,solą,szczyptą pietruszki pociachanej,slodką papryka(kotany bo inne traca kolor) i zeby ładnie brzmialo zielem prowansalskim;))Mieszmy drewnianą lyżką zeby nie uszkodzic garnka......;))Podajemy z plackami ziemniaczanymi na ktore przepis podaj jutro....... Oczywiscie mozna tez z ziemniakami lub makaronem(informacja dla obcokrajowców)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz* z łopatki (strona 1 z 1)  
ewala

ewala
offline

2010-06-20 00:15
Wygląda apetycznie....)))
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-06-20 02:37
Prosty smaczny przepis a osobiscie tez wolalabym z plackami ziemniaczanymi...5... :)
Skomentuj
Oceń:
0
czarownica

czarownica
offline

2010-06-19 21:03
Z kaszą też byłoby bardzo dobre!:-)
Skomentuj
Oceń:
0
Golden

Golden
offline

2010-06-19 21:21
czarownica napisał(a):

Z kaszą też byłoby bardzo dobre!:-)

Z calym szacunkiem,bylem w wojsku ,wiec kasza mi sie z jednym kojarzy,oczywiscie bez urazy;))
Skomentuj
Oceń:
0
czarownica

czarownica
offline

2010-06-20 13:37
Golden napisał(a):

czarownica napisał(a):

Z kaszą też byłoby bardzo dobre!:-)

Z calym szacunkiem,bylem w wojsku ,wiec kasza mi sie z jednym kojarzy,oczywiscie bez urazy;))

Żadnej urazy ja w wojsku nie byłam więc kasza kojarzy mi się włącznie z dobrym smakiem!Dzięki Tobie mogę się domyślać dlaczego mój mąż nie lubi kaszy też był w wojsku!;-)
Skomentuj
Oceń:
0
Golden

Golden
offline

2010-06-20 15:29
czarownica napisał(a):

Golden napisał(a):

czarownica napisał(a):

Z kaszą też byłoby bardzo dobre!:-)[/quote]
Z calym szacunkiem,bylem w wojsku ,wiec kasza mi sie z jednym kojarzy,oczywiscie bez urazy;))
[/quote]
Żadnej urazy ja w wojsku nie byłam więc kasza kojarzy mi się włącznie z dobrym smakiem!Dzięki Tobie mogę się domyślać dlaczego mój mąż nie lubi kaszy też był w wojsku!;-)Golden napisał(a):

ick=czarownica]Z kaszą też byłoby bardzo dobre!:-)

Z calym szacunkiem,bylem w wojsku ,wiec kasza mi sie z jednym kojarzy,oczywiscie bez urazy;))

Żadnej urazy ja w wojsku nie byłam więc kasza kojarzy mi się włącznie z dobrym smakiem!Dzięki Tobie mogę się domyślać dlaczego mój mąż nie lubi kaszy też był w wojsku!;-)


hehe i wszystko jasne;))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasz
Gulasz z kluseczkami Gulasz z pomidorami i cytryną Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami
Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pozole - gulasz meksykański Gulasz z ziemniakami i fasolką szparagową
Szynka duszona w sosie z goździkami Sycący gulasz z cebulą Gulasz z warzywami
Domowy pasztecik Mój gulaszowy obiad WIEPRZOWINA Z PAPRYKĄ

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane