Gulasz z lopatki

Gulasz « poprzedni | następny »
luna - Przepis na: Gulasz z lopatki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z lopatki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pikantny gulasz o bardzo wyczuwalnym smaku papryki.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z lopatki - SKŁADNIKI:

  • ok.1 kg. lopatki wieprzowej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 duze cebule
  • lisc laurowy
  • kilka kulek ziela ang.
  • sol, chili,maggi, bulion w proszku
  • 2 lyzeczki maki pszennej
  • tluszcz do smazenia

Gulasz z lopatki - PRZYGOTOWANIE:

Mieso posolic i wraz z obrana i pokrojona na cwiartki cebula obsmazyc na rozgrzanym tluszczu. Do szklanki goracej wody dodac 1 lyzke bulionu w proszku, wymieszac i wlac do garnka, dodac listek laurowy ziele angielskie i chili i dusic pod przykryciem. Papryki umyc, nasiona wyciagnac. Pokroic na kawalki i dodac do gulaszu. Miekkie mieso wyciagnac pokroic na kawalki, a sos przetrzec przez sitko. Calosc doprawic przyprawami(dodac wody jesli mamy za malo sosu) do smaku i zagescic maka pszenna wymieszana w odrobinie wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z lopatki (strona 1 z 1)  
Jojo

Jojo
offline

2010-07-26 23:04
Bardzo lubie gulasze. Taki sposob przygotowania jest mi calkiem nowy . Mysle ze mieso duszone w calosci - potrzebuje wiecej czasu niz pokrojone , ale za to pewnie jest o wiele bardziej soczyste .. Musze sprobowac :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasz
Gulasz z kluseczkami Gulasz z pomidorami i cytryną Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami
Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pozole - gulasz meksykański Gulasz z ziemniakami i fasolką szparagową
Szynka duszona w sosie z goździkami Sycący gulasz z cebulą Gulasz z warzywami
Domowy pasztecik Mój gulaszowy obiad WIEPRZOWINA Z PAPRYKĄ

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane