luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Gulasz z lopatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pikantny gulasz o bardzo wyczuwalnym smaku papryki.

Gulasz z lopatki

Składniki:

Gulasz z lopatki

  • ok.1 kg. lopatki wieprzowej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 duze cebule
  • lisc laurowy
  • kilka kulek ziela ang.
  • sol, chili,maggi, bulion w proszku
  • 2 lyzeczki maki pszennej
  • tluszcz do smazenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z lopatki

Mieso posolic i wraz z obrana i pokrojona na cwiartki cebula obsmazyc na rozgrzanym tluszczu. Do szklanki goracej wody dodac 1 lyzke bulionu w proszku, wymieszac i wlac do garnka, dodac listek laurowy ziele angielskie i chili i dusic pod przykryciem. Papryki umyc, nasiona wyciagnac. Pokroic na kawalki i dodac do gulaszu. Miekkie mieso wyciagnac pokroic na kawalki, a sos przetrzec przez sitko. Calosc doprawic przyprawami(dodac wody jesli mamy za malo sosu) do smaku i zagescic maka pszenna wymieszana w odrobinie wody.