Gulasz z lopatki

Gulasz « poprzedni | następny »
luna - Przepis na: Gulasz z lopatki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z lopatki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pikantny gulasz o bardzo wyczuwalnym smaku papryki.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z lopatki - SKŁADNIKI:

  • ok.1 kg. lopatki wieprzowej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 duze cebule
  • lisc laurowy
  • kilka kulek ziela ang.
  • sol, chili,maggi, bulion w proszku
  • 2 lyzeczki maki pszennej
  • tluszcz do smazenia

Gulasz z lopatki - PRZYGOTOWANIE:

Mieso posolic i wraz z obrana i pokrojona na cwiartki cebula obsmazyc na rozgrzanym tluszczu. Do szklanki goracej wody dodac 1 lyzke bulionu w proszku, wymieszac i wlac do garnka, dodac listek laurowy ziele angielskie i chili i dusic pod przykryciem. Papryki umyc, nasiona wyciagnac. Pokroic na kawalki i dodac do gulaszu. Miekkie mieso wyciagnac pokroic na kawalki, a sos przetrzec przez sitko. Calosc doprawic przyprawami(dodac wody jesli mamy za malo sosu) do smaku i zagescic maka pszenna wymieszana w odrobinie wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z lopatki (strona 1 z 1)  
Jojo

Jojo
offline

2010-07-26 23:04
Bardzo lubie gulasze. Taki sposob przygotowania jest mi calkiem nowy . Mysle ze mieso duszone w calosci - potrzebuje wiecej czasu niz pokrojone , ale za to pewnie jest o wiele bardziej soczyste .. Musze sprobowac :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasz
Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Gulasz z kluseczkami Gulasz z pomidorami i cytryną
Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pozole - gulasz meksykański
Gulasz z ziemniakami i fasolką szparagową Szynka duszona w sosie z goździkami Sycący gulasz z cebulą
Gulasz z warzywami Domowy pasztecik Mój gulaszowy obiad

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane