Golden

Golden

Kucharz
[Przepisów: 15]

Gulasz* z łopatki

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

* gulasz wedlug mnie to wylko mieso wolowe +dodatek innego

Gulasz* z łopatki

Składniki:

Gulasz* z łopatki

 

  • 1kg łopatki
  • vegeta,sol,pieprz,słodka papryka,pietruszka,
  • mąka,smietana,
  • ziele angielskie,lisc laurowy
  • ziele prowansalskie(bardzo mi sie nazwa podoba)

 

Sposób przygotowania:

Gulasz* z łopatki
Będąc w sklepie,oczywiscie nie bylo miesa wolowego,wiec zostaje tylko łopatka Do dzieła. Po wyciagnieciu miesa z foli pluczemy w chlodnej wodzie,bo nie wiadomo kto macał to mieso;))Kroimy w wieksząkostke i wrzucamy na patelnie do obsmazenia.Zawsze obsmazam mieso do gulaszu,zeby nie stracilo walorow smakowych i zapachowych;))) Przede wszystkim mieso wolowe..Kroimy cebule w plastry i do gara,ziele do gara,liscie laurowe do gara i gotuje na wolnym ogniu przez poltorej godziny,az mieso bedzie miekkiei cebula niewidoczna. Do szklanki wlewamy troche zimnej wody,dwie łyzki mąki i troche wiecej śmietany.Mieszamy i wlewamy do naszego gulaszu*. Przyprawiamy vegetą,pieprzem,solą,szczyptą pietruszki pociachanej,slodką papryka(kotany bo inne traca kolor) i zeby ładnie brzmialo zielem prowansalskim;))Mieszmy drewnianą lyżką zeby nie uszkodzic garnka......;))Podajemy z plackami ziemniaczanymi na ktore przepis podaj jutro....... Oczywiscie mozna tez z ziemniakami lub makaronem(informacja dla obcokrajowców)