Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz z łopatki wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem. Cebule posiekać, czosnek przecisnąć. Podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone mięso, smażyć kilka

Gulasz z łopatki wieprzowej

Składniki:

Gulasz z łopatki wieprzowej

 

 

  • 3 woreczki kaszy

Sposób przygotowania:

Gulasz z łopatki wieprzowej
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem. Cebule posiekać, czosnek przecisnąć. Podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone mięso, smażyć kilka minut. Dorzucić posiekaną w talarki marchew, smażyć ok. 15 min. Dolać bulion i ewentualnie trochę wody, aby zakryła mięso. Kasze ugotuj na sypko. Mąkę połącz ze śmietaną, przelej do gulaszu przez sitko. Dopraw, sprawdź czy mięso jest miękkie.