marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gulasz z łososiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gulasz rybny nie jest gorszy od tych mięsnych czy kiełbasianych,dlatego dziś go serwuję z pieczarkami i warzywami.

Gulasz z łososiem i pieczarkami

Składniki:

Gulasz z łososiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z łososiem i pieczarkami
Łososia natrzeć solą i pieprzem oraz ziołami, obtoczyć w panierce i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju w dużym i szerokim garnku. Następnie wrzucić obrane, opłukane i pokrojone na krążki cebule oraz papryki.Gdy się obsmażą, wtedy zalać wodą, by zakryła zawartość naczynia. Dodać ziele angielskie, listki laurowe. Przykryć pokrywką i dusić przez 45 min. na małym ogniu. Pod koniec dodać pastę paprykową lub pomidorową oraz zaprawę z mąki i wody-ja nie dodaję zawiesiny tylko pastę warzywną. Pogotować jeszcze 15 min. i podawać z ryżem.