gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gulasz z mięsa wieprzowego z kaszą z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kasza z warzywami z gulaszem z łopatki.

Gulasz z mięsa wieprzowego z kaszą z warzywami

Składniki:

Gulasz z mięsa wieprzowego z kaszą z warzywami

 

  • 700 gram mięsa wieprzowe go z łopatki
  • 3-4 woreczki kaszy jęczmiennej z warzywami
  • 1kostka bulionowa
  • 1 łyżeczka przyprawy do dań Kucharek
  • do smaku Przyprawa do wieprzowiny
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • margaryna do smażenia
  • 1 opakowanie sosu do pieczeni ciemnego

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsa wieprzowego z kaszą z warzywami
Łopatkę wieprzową kroimy w większą kostkę. Margarynę roztapiamy na głębokiej patelni i przekładamy mięso. Mięso na patelni przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Całość dusimy pod przykryciem, aż do miękkości od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby podlewając wodą. Kiedy mięso się smaży to wstawiamy wodę na kaszę z warzywami. Do wody dodajemy kostkę bulionową i przyprawę Kucharek. Gdy woda zacznie się gotować to wkładamy woreczki z kaszą i gotujemy na wolnym ogniu, aż kasza z warzywami napęcznieje. Sos do pieczeni rozrabiamy w połowie szklanki wody i wlewamy do mięsa. Sos mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Porcję kaszy wykładamy na talerz i polewamy gulaszem. Do dania można podać surówkę.