SUPERPRZEPIS

Gulasz z mieszanych mięs

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Gulasz z mieszanych mięs Więcej zdjęć (5)

Szybki sposób na obiad czyli gulasz prosto z zamrażalnika

Składniki:

Gulasz z mieszanych mięs

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z mieszanych mięs
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie. Mięsa kroimy również w kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy boczek i karczek, a także listek laurowy i kulki ziela angielskiego. Po 30 minutach duszenia dodajemy kawałki kurczaka. Dusimy jeszcze z 20 minut. Solimy i dodajemy śmietanę. Mieszamy i już nie gotujemy. Nasz gulasz wylądował w zamrażalce i posłuży do zrobienia spaghetti, ale można go podać na przykład na kolację ze świeżym pieczywem i masłem.
Gulasz z mieszanych mięs
Składniki niezbędne do przygotowania pysznego gulaszu
Gulasz z mieszanych mięs
Wszystkie mięska kroimy w kostkę, a cebulkę drobno siekamy
Gulasz z mieszanych mięs
Do zeszkolnej cebulki dodajemy miesko i boczek, wszystko dusimy
Gulasz z mieszanych mięs
Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy wszystko do smaku