wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Gulasz z mortadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawa na szybko, dla niespodziewanych gości.

Gulasz z mortadeli

Składniki:

Gulasz z mortadeli

 

  • 400 g mortadeli
  • 1 cebula
  • masło
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • natka pietruszki
  • 1 sos cygański

Sposób przygotowania:

Gulasz z mortadeli
Mortadelę pokroić w grubą kostkę. Cebule oczyścić, pokroić w półplasterki.  Kiełbasę z cebulą podsmażyć na patelni.  Sos cygański przygotować wg przepisu na opakowaniu. Połączyć z kiełbasą i fasolą. Gotować 5 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.