eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1067]

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz dla amatorów cynaderek.

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Składniki:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Sposób przygotowania:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Nerki umyć i osuszyć.Każdą nerkę przekroić w poprzek.Połówki przekroić wzdłuż na pół.Z nerek dokładnie wyciąć wszystkie żyłki.Pokroić nerki w kostkę,zalać zimną wodą,zagotować i odcedzić.Zagotować i odlać jeszcze 2-3 razy i odsączyć.Cebule posiekać.W rondlu rozgrzać olej,dodać nerki,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć razem około 10 minut.Dodać czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do wieprzowiny,paprykę,jeszcze chwilę smażyć,podlać wodą i dusić około 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą wlać do gulaszu i zagotować.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!

Redakcja poleca: