Strona główna Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasze, Podroby « poprzedni | następny »
eli_555 - Przepis na: Gulasz z nerek wieprzowych Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 950
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z nerek wieprzowych Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz dla amatorów cynaderek.


trudność: średne
czas:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - SKŁADNIKI:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - PRZYGOTOWANIE:

Nerki umyć i osuszyć.Każdą nerkę przekroić w poprzek.Połówki przekroić wzdłuż na pół.Z nerek dokładnie wyciąć wszystkie żyłki.Pokroić nerki w kostkę,zalać zimną wodą,zagotować i odcedzić.Zagotować i odlać jeszcze 2-3 razy i odsączyć.Cebule posiekać.W rondlu rozgrzać olej,dodać nerki,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć razem około 10 minut.Dodać czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do wieprzowiny,paprykę,jeszcze chwilę smażyć,podlać wodą i dusić około 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą wlać do gulaszu i zagotować.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z nerek wieprzowych Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi Gulasz warzywny z wędliną Leczo z kalarepką i parówkami
Moje kolorowe leczo Gulasz cielęcy z brokułami Gulasz wieprzowy podany z kaszą
Klasyczny gulasz wieprzowy z majerankiem Chili con carne po polsku Gulasz z indyka z rozmarynem
Gulasz wieprzowo - warzywny Kurczak w leśnym zagajniku Gulasz mocno warzywny

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane