Strona główna Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasze, Podroby « poprzedni | następny »
eli_555 - Przepis na: Gulasz z nerek wieprzowych Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 984
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z nerek wieprzowych Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz dla amatorów cynaderek.


trudność: średne
czas:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - SKŁADNIKI:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - PRZYGOTOWANIE:

Nerki umyć i osuszyć.Każdą nerkę przekroić w poprzek.Połówki przekroić wzdłuż na pół.Z nerek dokładnie wyciąć wszystkie żyłki.Pokroić nerki w kostkę,zalać zimną wodą,zagotować i odcedzić.Zagotować i odlać jeszcze 2-3 razy i odsączyć.Cebule posiekać.W rondlu rozgrzać olej,dodać nerki,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć razem około 10 minut.Dodać czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do wieprzowiny,paprykę,jeszcze chwilę smażyć,podlać wodą i dusić około 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą wlać do gulaszu i zagotować.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z nerek wieprzowych Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą  Drobiowy gulasz z dynią i fasolką Dynia z kiełbasą
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Dyniowy gulasz z karkówką Gulasz z grzybami
Placuszki ziemniaczane po węgiersku z dynią Kurczak w papryce Placki ziemniaczano-dyniowe z gulaszem
Gulasz z kiełbasą i teriyaki Wątróbki z kurczaka z pieczarkami Potrawka z kurczaka, grzybów i dyni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane