Strona główna Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasze, Podroby « poprzedni | następny »
eli_555

Złoty Ekspert
Przepisy: 1041
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z nerek wieprzowych Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz dla amatorów cynaderek.


trudność: średnie
czas:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - SKŁADNIKI:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - PRZYGOTOWANIE:

Nerki umyć i osuszyć.Każdą nerkę przekroić w poprzek.Połówki przekroić wzdłuż na pół.Z nerek dokładnie wyciąć wszystkie żyłki.Pokroić nerki w kostkę,zalać zimną wodą,zagotować i odcedzić.Zagotować i odlać jeszcze 2-3 razy i odsączyć.Cebule posiekać.W rondlu rozgrzać olej,dodać nerki,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć razem około 10 minut.Dodać czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do wieprzowiny,paprykę,jeszcze chwilę smażyć,podlać wodą i dusić około 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą wlać do gulaszu i zagotować.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z nerek wieprzowych Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Ragoût miesno-warzywne Biodrówkowy misz masz Serduszka drobiowe w sosie koperkowym
Pikantny gulasz w bułce Chłopski garnek Gulasz z ananasem i papryką
Kremowy gulasz z koperkiem Gulasz drobiowy wg Zub3ra Gulasz z papryką i selerem
Gulasz z indykiem i kukurydzą Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane