Strona główna Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasze, Podroby « poprzedni | następny »
eli_555

Złoty Ekspert
Przepisy: 1014
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z nerek wieprzowych Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz dla amatorów cynaderek.


trudność: średnie
czas:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - SKŁADNIKI:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - PRZYGOTOWANIE:

Nerki umyć i osuszyć.Każdą nerkę przekroić w poprzek.Połówki przekroić wzdłuż na pół.Z nerek dokładnie wyciąć wszystkie żyłki.Pokroić nerki w kostkę,zalać zimną wodą,zagotować i odcedzić.Zagotować i odlać jeszcze 2-3 razy i odsączyć.Cebule posiekać.W rondlu rozgrzać olej,dodać nerki,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć razem około 10 minut.Dodać czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do wieprzowiny,paprykę,jeszcze chwilę smażyć,podlać wodą i dusić około 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą wlać do gulaszu i zagotować.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z nerek wieprzowych Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Pikantny gulasz wołowy Gulasz na szynce z kaszą Gulasz warzywny
Gulasz wieprzowo-warzywny Gulasz z indyka, cieciorki i dyni Gulasz z soczewicą
Gulasz wieprzowo - paprykowy Gulasz paprykowo-mięsny Miska soczewicy
Gulasz z mięsa baraniego z warzywami Kopytka z gulaszem wieprzowym Strogonow z kurczaka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane