Strona główna Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Gulasze, Podroby « poprzedni | następny »
eli_555 - Przepis na: Gulasz z nerek wieprzowych Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z nerek wieprzowych Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz dla amatorów cynaderek.


trudność: średne
czas:

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - SKŁADNIKI:

  • 1.5 kg nerek wieprzowych
  • 4 liście laurowe
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 kostka mięsna
  • 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Gulasz z nerek wieprzowych Eli - PRZYGOTOWANIE:

Nerki umyć i osuszyć.Każdą nerkę przekroić w poprzek.Połówki przekroić wzdłuż na pół.Z nerek dokładnie wyciąć wszystkie żyłki.Pokroić nerki w kostkę,zalać zimną wodą,zagotować i odcedzić.Zagotować i odlać jeszcze 2-3 razy i odsączyć.Cebule posiekać.W rondlu rozgrzać olej,dodać nerki,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć razem około 10 minut.Dodać czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do wieprzowiny,paprykę,jeszcze chwilę smażyć,podlać wodą i dusić około 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą wlać do gulaszu i zagotować.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z nerek wieprzowych Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
 Gulasz drobiowy z cukinią Gulasz tatarski Gulasz warzywny z cukinią
Kurczak ogórkowy Gulasz z marchewką i pieczarkami Gulasz warzywny z bobem i marchewką
Leczo z cukinii Gulasz z szynki z suszonymi pomidorami Gulasz paprykowy z indykiem
Gulasz z karczku z kapustą włoską Pozole - gulasz meksykański Moje ulubione leczo

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane