zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz z parówek wg Zewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

szybki gulasz z parówek ................

Gulasz z parówek wg Zewy

Składniki:

Gulasz z parówek wg Zewy

 

  • 10 cienkich parówek wieprzowych
  • 2 średnie cebule
  • 2 średnie cukinie
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 500 ml zagęszczonego soku pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 szczypty cukru
  • 4 łyżki oleju
  • Do smaku :
  • maggi
  • zioła włoskie
  • przyprawa ognisty smok
  • sól
  • pieprz kolorowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z parówek wg Zewy
Przygotować wszystkie warzywa. Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i wsypać paprykę, chwilkę smażyć. Parówki obrać z foliowej osłonki, pokroić na pięć części. Wrzucić je do garnka z podsmażoną papryką i smażyć parówki na złoty kolor. Do parówek wrzucić pokrojone warzywa i smażyć około 3 minuty. Dodać do swojego smaku przyprawy, zalać sokiem pomidorowym i dusić gulasz drugie trzy minuty. W razie konieczności jeszcze doprawić.