Strona główna Gulasz z parówek z pieczarkami

Gulasz z parówek z pieczarkami

Gulasze « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Gulasz z parówek z pieczarkami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Gulasz z parówek z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Do gulaszu można dodać grzyby leśne świeże lub suszone.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z parówek z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg parówek
  • 15 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bulionetka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa maggi do smaku

Gulasz z parówek z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Z kiełbasy parówkowej usunąć osłonki, kiełbasę pokroić na kawałki. Pieczarki umyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć razem z posiekanym czosnkiem i papryką na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 szkl wody, dodać bulionetkę, zagotować. Do gotującego się bulionu wsypać pokrojoną cebulę, pieczarki, pomidory, parówki i gotować na małym ogniu około 15-20 minut Całość przyprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Podawać z pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z parówek z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
 Gulasz drobiowy z cukinią Gulasz tatarski Gulasz warzywny z cukinią
Kurczak ogórkowy Gulasz z marchewką i pieczarkami Gulasz warzywny z bobem i marchewką
Leczo z cukinii Gulasz z szynki z suszonymi pomidorami Gulasz paprykowy z indykiem
Gulasz z karczku z kapustą włoską Pozole - gulasz meksykański Moje ulubione leczo

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane