Strona główna Gulasz z parówek z pieczarkami

Gulasz z parówek z pieczarkami

Gulasze « poprzedni | następny »
Krakowianka - autor przepisu Gulasz z parówek z pieczarkami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2426
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Gulasz z parówek z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Do gulaszu można dodać grzyby leśne świeże lub suszone.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z parówek z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg parówek
  • 15 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bulionetka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa maggi do smaku

Gulasz z parówek z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Z kiełbasy parówkowej usunąć osłonki, kiełbasę pokroić na kawałki. Pieczarki umyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć razem z posiekanym czosnkiem i papryką na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 szkl wody, dodać bulionetkę, zagotować. Do gotującego się bulionu wsypać pokrojoną cebulę, pieczarki, pomidory, parówki i gotować na małym ogniu około 15-20 minut Całość przyprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Podawać z pieczywem.



Komentarze do Gulasz z parówek z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Gulasz z grzybami leśnymi Drobiowy zbójnik Galimatias w garnku
Chili con carne po polsku A'la gulasz z piersi indyka Gulasz warzywny
Gulasz - przepis podstawowy Leczo z mięsem mielonym Gulasz wieprzowy z ogórkiem
Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą Ciecierka na pomidorowo ( z kiełbasą) Gulasz ze schabu z pieczarkami i kiszonym ogórkiem
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane