gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Gulasz z pieczarkami i winem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobry pomysł na obiad, można podawać z makaronem

Gulasz z pieczarkami i winem

Składniki:

Gulasz z pieczarkami i winem

 

  • 75 dag karkówki
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 50 ml czerwonego wytrawnego wina
  • grubo zmielony pieprz
  • 2 jagody jałowca
  • 2 cebulki szalotki
  • 25 dag miąższu z dyni
  • 15 dag pieczarek
  • 15 dag gęstej śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami i winem
Przygotuj marynatę do mięsa; musztardę wymieszaj z winem, pieprzem i jałowcem. Do marynaty dodaj pokrojone w kostkę mięso i wstaw do lodówki na 8 godzin. Mięso obsmaż na oleju.Dodaj pokrojone szalotki, razem duś 2 minuty. Oprósz mąką i zalej marynatą do mięsa, dopraw solą i pieprzem,przykryj i duś 90 minut. Po 60 minutach dodaj dynię i pieczarki. Na koniec wymieszaj gulasz ze śmietaną i posiekaną natką.