luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Gulasz z pieczonej kiełbasy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Inna wersja gulaszu, szybka do wykonania i smaczna.

Gulasz z pieczonej kiełbasy

Składniki:

Gulasz z pieczonej kiełbasy

 

  • 3 kiełbasy (Bratwurst-są to kiełbasy zrobione z mięsa mielonego, przyprawionego i włożonego do jelita)
  • 2 cebule
  • 1/2 papryki czerwonej,
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 papryki zielonej
  • vegeta, chilli, sol, maggi
  • maka pszenna

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczonej kiełbasy
Cebule obrac, pokroic w kostke i przysmazycz na tluszczu. Do zarumienionej cebulki dodac pokrojona w plasterki (ok.2cm) kielbase, smazyc. Papryke umyc i pokroic na kawalki, dodac do kielbasy, chwile smazyc. Wszystko zalac 2 kubkami goracej wody wymieszanej z vegeta i reszta przypraw. Gotowac 15 min. i zagescic maka wymieszana w wodzie. Podawac np. z ziemniakami.