Strona główna Gulasz z podrobów drobiowych

Gulasz z podrobów drobiowych

Drób, Kurczak « poprzedni | następny »
ana25 - Przepis na: Gulasz z podrobów drobiowych offline

Kucharz
Przepisy: 8
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Gulasz z podrobów drobiowych
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny gulasz z podrobów drobiowych niedrogi i w miarę łatwy do wykonania


trudność: średne
czas:

Gulasz z podrobów drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg wątrobek z kurczaka, 0,5 kg serduszek z kurczaka, posiekana zieleninka-koperek ,pietruszka ,śmietanka, przyprawy, cebula

Gulasz z podrobów drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Serduszka i wątróbki oczyszczamy i dokładnie myjemy.Następnie kładziemy na durszlak i czekamy ,aż odcieknie z wody. Później kroimy na drobniejsze części i kładziemy na nagrzaną patelnię. Smażymy tak długo ,aby były miękkie. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na podróbki, czekamy ,aż zmięknie. Wszystko razem cały czas próżymy. Na sam koniec doprawiamy przyprawami,tj. solą ,pieprzem,słodką papryką, majerankiem według własnego smaku.Zestawiamy z ognia i wlewamy odrobinę śmietanki. Wstawiamy na ogień i czekamy ,aż się zagotuje. Na talerzu podajemy posypane zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z podrobów drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Pałki miodowo-musztardowe Kurczak w sosie śmietanowo-kalarepkowym Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim
Kurczak po żydowsku Kurczak z Marengo Kurczak z kukurydzą
Chrupiące skrzydełka z kurczaka Duszone udka z cebulą Drobiowe kieszonki z ogórkiem
Drobiowe pałki  z marchwią i śliwką Marchewkowo-oliwkowe roladki Podudzia drobiowe z cukinią

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane