ana25

ana25

Kucharz
[Przepisów: 8]

Gulasz z podrobów drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny gulasz z podrobów drobiowych niedrogi i w miarę łatwy do wykonania

Gulasz z podrobów drobiowych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z podrobów drobiowych

  • 0,5 kg wątrobek z kurczaka, 0,5 kg serduszek z kurczaka, posiekana zieleninka-koperek ,pietruszka ,śmietanka, przyprawy, cebula

Sposób przygotowania:

Gulasz z podrobów drobiowych

Serduszka i wątróbki oczyszczamy i dokładnie myjemy.Następnie kładziemy na durszlak i czekamy ,aż odcieknie z wody. Później kroimy na drobniejsze części i kładziemy na nagrzaną patelnię. Smażymy tak długo ,aby były miękkie. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na podróbki, czekamy ,aż zmięknie. Wszystko razem cały czas próżymy. Na sam koniec doprawiamy przyprawami,tj. solą ,pieprzem,słodką papryką, majerankiem według własnego smaku.Zestawiamy z ognia i wlewamy odrobinę śmietanki. Wstawiamy na ogień i czekamy ,aż się zagotuje. Na talerzu podajemy posypane zieleniną.

Redakcja poleca: