Strona główna Gulasz z podrobów drobiowych

Gulasz z podrobów drobiowych

Drób, Kurczak « poprzedni | następny »
ana25 - Przepis na: Gulasz z podrobów drobiowych offline

Kucharz
Przepisy: 8
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Gulasz z podrobów drobiowych
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny gulasz z podrobów drobiowych niedrogi i w miarę łatwy do wykonania


trudność: średne
czas:

Gulasz z podrobów drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg wątrobek z kurczaka, 0,5 kg serduszek z kurczaka, posiekana zieleninka-koperek ,pietruszka ,śmietanka, przyprawy, cebula

Gulasz z podrobów drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Serduszka i wątróbki oczyszczamy i dokładnie myjemy.Następnie kładziemy na durszlak i czekamy ,aż odcieknie z wody. Później kroimy na drobniejsze części i kładziemy na nagrzaną patelnię. Smażymy tak długo ,aby były miękkie. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na podróbki, czekamy ,aż zmięknie. Wszystko razem cały czas próżymy. Na sam koniec doprawiamy przyprawami,tj. solą ,pieprzem,słodką papryką, majerankiem według własnego smaku.Zestawiamy z ognia i wlewamy odrobinę śmietanki. Wstawiamy na ogień i czekamy ,aż się zagotuje. Na talerzu podajemy posypane zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z podrobów drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami Kurczak w orzechowej glazurze
Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym Curry z kurczaka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane