Strona główna Gulasz z podrobów drobiowych

Gulasz z podrobów drobiowych

Drób, Kurczak « poprzedni | następny »
ana25 - Przepis na: Gulasz z podrobów drobiowych offline

Kucharz
Przepisy: 8
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Gulasz z podrobów drobiowych
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny gulasz z podrobów drobiowych niedrogi i w miarę łatwy do wykonania


trudność: średne
czas:

Gulasz z podrobów drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg wątrobek z kurczaka, 0,5 kg serduszek z kurczaka, posiekana zieleninka-koperek ,pietruszka ,śmietanka, przyprawy, cebula

Gulasz z podrobów drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Serduszka i wątróbki oczyszczamy i dokładnie myjemy.Następnie kładziemy na durszlak i czekamy ,aż odcieknie z wody. Później kroimy na drobniejsze części i kładziemy na nagrzaną patelnię. Smażymy tak długo ,aby były miękkie. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na podróbki, czekamy ,aż zmięknie. Wszystko razem cały czas próżymy. Na sam koniec doprawiamy przyprawami,tj. solą ,pieprzem,słodką papryką, majerankiem według własnego smaku.Zestawiamy z ognia i wlewamy odrobinę śmietanki. Wstawiamy na ogień i czekamy ,aż się zagotuje. Na talerzu podajemy posypane zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z podrobów drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Roladki z kurczaka z bazylią Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Zapiekana kasza gryczana Dietetyczne roladki z marchewką i jarmużem Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym
Mięso w sosie musztardowo-miodowym Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem
Udka w sosie żurawinowym Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Potrawka w tajskim sosie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane