Strona główna Gulasz z podrobów drobiowych

Gulasz z podrobów drobiowych

Drób, Kurczak « poprzedni | następny »
ana25 - Przepis na: Gulasz z podrobów drobiowych offline

Kucharz
Przepisy: 8
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Gulasz z podrobów drobiowych
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny gulasz z podrobów drobiowych niedrogi i w miarę łatwy do wykonania


trudność: średne
czas:

Gulasz z podrobów drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg wątrobek z kurczaka, 0,5 kg serduszek z kurczaka, posiekana zieleninka-koperek ,pietruszka ,śmietanka, przyprawy, cebula

Gulasz z podrobów drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Serduszka i wątróbki oczyszczamy i dokładnie myjemy.Następnie kładziemy na durszlak i czekamy ,aż odcieknie z wody. Później kroimy na drobniejsze części i kładziemy na nagrzaną patelnię. Smażymy tak długo ,aby były miękkie. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na podróbki, czekamy ,aż zmięknie. Wszystko razem cały czas próżymy. Na sam koniec doprawiamy przyprawami,tj. solą ,pieprzem,słodką papryką, majerankiem według własnego smaku.Zestawiamy z ognia i wlewamy odrobinę śmietanki. Wstawiamy na ogień i czekamy ,aż się zagotuje. Na talerzu podajemy posypane zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z podrobów drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane