pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz z serc drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smaczny gulasz z podrobów drobiowych

Gulasz z serc drobiowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z serc drobiowych

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc drobiowych
Serca pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do innego naczynia. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć. Marchewkę zetrzeć na tarce, a paprykę pokroić w mniejsze kawałki , dodać do pozostałych warzyw i dusić do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać serca, podlać całość wodą i dusić wszystko około 10 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gulasz podawać z kaszą.
Gulasz z serc drobiowych
Serca drobiowe kroimy na mniejsze kawałki i smażymy
Gulasz z serc drobiowych
CEbulę czerwoną tez kroimy w kosteczkę i smażymy
Gulasz z serc drobiowych
Dodajemy marchewkę startą na tarce jarzynowej
Gulasz z serc drobiowych
Podlewamy wodą i dusimy do miękkości