Strona główna Gulasz z serc indyczych

Gulasz z serc indyczych

Gulasze « poprzedni | następny »
zewa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1821
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z serc indyczych
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz z serc indyczych z kapustą i marchewką..........


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z serc indyczych - SKŁADNIKI:

  • 500 g serc indyczych
  • 200 g młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, maggi do smaku
  • 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka koperku siekanego
  • 1 l wody
  • 2 łyżki oliwy

Gulasz z serc indyczych - PRZYGOTOWANIE:

Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki.
Kapustę pokroić w kostkę.
Na patelnię wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.
Zagotować.
Podawać z kaszą lub ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z serc indyczych (strona 1 z 1)  
góralka

góralka
offline

2010-06-10 07:07
Mnie najbardziej taki gulasz smakuje z kaszą. Pychotka!
Skomentuj
Oceń:
0
yourash

yourash
offline

2012-09-26 03:09
A co z kapustą ?
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2012-09-26 09:06
yourash napisał(a):

A co z kapustą ?

Kapustę dodajemy po lekkim podsmażeniu marchewki, bo marchew potrzebuje więcej czasu aby zmiękła.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Drobiowy gulasz z dynią Gulasz z wątróbki drobiowej Leczo z kiełbasą
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą  Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
Dynia z kiełbasą Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Dyniowy gulasz z karkówką
Gulasz z grzybami Placuszki ziemniaczane po węgiersku z dynią Kurczak w papryce

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane