zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1976]

Gulasz z serc indyczych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz z serc indyczych z kapustą i marchewką..........

Gulasz z serc indyczych

Składniki:

Gulasz z serc indyczych

  • 500 g serc indyczych
  • 200 g młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, maggi do smaku
  • 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka koperku siekanego
  • 1 l wody
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc indyczych

Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki.
Kapustę pokroić w kostkę.
Na patelnię wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.
Zagotować.
Podawać z kaszą lub ryżem.