Strona główna Gulasz z serc wieprzowych

Gulasz z serc wieprzowych

Gulasze « poprzedni | następny »
zewa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1821
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z serc wieprzowych
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Gulasz można jeść z kaszą, ryżem lub pieczywem.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z serc wieprzowych - SKŁADNIKI:

Gulasz z serc wieprzowych - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowane serca wieprzowe pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż od czasu do czasu mieszając. Gdy wszystko się ładnie przyrumieni dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smaż. Po około 3 minutach dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a na koniec pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko smaż jeszcze dwie minuty, następnie zalej bulionem, dodaj wszystkie przyprawy i duć gulasz 15 minut. Wodę z mąką wymieszaj i zagęść nią sos. Zagotuj. Podawaj z kaszą lub tak jak lubisz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z serc wieprzowych (strona 1 z 1)  
mali.na

mali.na
offline

2011-09-21 10:01
no proszę, danie nie dość, że ładnie, kolorowo wygląda to jeszcze łatwo się robi:)
Skomentuj
Oceń:
0
cherry

cherry
offline

2011-09-21 11:50
Nie spodziewałabym się, że gulasz z serc wieprzowych może tak dobrze wyglądać.
Skomentuj
Oceń:
1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Drobiowy gulasz z dynią Gulasz z wątróbki drobiowej Leczo z kiełbasą
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą  Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
Dynia z kiełbasą Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Dyniowy gulasz z karkówką
Gulasz z grzybami Placuszki ziemniaczane po węgiersku z dynią Kurczak w papryce

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane