Strona główna Gulasz z serc wieprzowych

Gulasz z serc wieprzowych

Gulasze « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Gulasz z serc wieprzowych offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1793
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z serc wieprzowych
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Gulasz można jeść z kaszą, ryżem lub pieczywem.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z serc wieprzowych - SKŁADNIKI:

Gulasz z serc wieprzowych - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowane serca wieprzowe pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż od czasu do czasu mieszając. Gdy wszystko się ładnie przyrumieni dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smaż. Po około 3 minutach dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a na koniec pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko smaż jeszcze dwie minuty, następnie zalej bulionem, dodaj wszystkie przyprawy i duć gulasz 15 minut. Wodę z mąką wymieszaj i zagęść nią sos. Zagotuj. Podawaj z kaszą lub tak jak lubisz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z serc wieprzowych (strona 1 z 1)  
mali.na

mali.na
offline

2011-09-21 10:01
no proszę, danie nie dość, że ładnie, kolorowo wygląda to jeszcze łatwo się robi:)
Skomentuj
Oceń:
0
cherry

cherry
offline

2011-09-21 11:50
Nie spodziewałabym się, że gulasz z serc wieprzowych może tak dobrze wyglądać.
Skomentuj
Oceń:
1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Placek ziemniaczany z gulaszem Gulasz z kluseczkami Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami
Gulasz z pieczarkami i papryką Chrupiące placuszki z gulaszem Gulasz  z oliwkami
Gulasz mięsno - warzywny Leczo wg Zub3r'a Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Gulasz warzywny z wędliną Leczo z kalarepką i parówkami Moje kolorowe leczo

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane