dusia30

dusia30

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Gulasz z serduszek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Z kaszą gryczaną smakuje rewelacyjnie,a do tego kiszony ogóreczek.

Gulasz z serduszek

Składniki:

Gulasz z serduszek

  • 1/2 kg drobiowych serduszek
  • 3 cebule
  • 15 dag pieczarek
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oleju
  • kostka mięsna
  • mini kostka -czosnek

Sposób przygotowania:

Gulasz z serduszek

Serduszka dokładnie umyć.Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki i poddusić w rondlu.Wrzucić kostkę mięsną.Dodać serduszka,podlać wodą i dusić do miękkości.Kiedy serduszka zmiękną dodać łyżkę masła i przyprawić do smaku.