Strona główna Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Gulasz « poprzedni | następny »
eli_555 - Przepis na: Gulasz z sosem pieczeniowym Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 959
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z sosem pieczeniowym Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz duszony z ciemnym sosem pieczeniowym,podany z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 płaska łyżka pikantnej przyprawy grillowej
  • 1 sos pieczeniowy ciemny

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać.Cebulę drobno pokroić,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i razem chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać przyprawę grillową i dusić do miękkości.Sos pieczeniowy wymieszać z 300 ml zimnej wody,wlać do gulaszu i gotować 3 minuty.Smacznego! Ja podałam gulasz z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z sosem pieczeniowym Eli (strona 1 z 1)  
Anula

Anula
offline

2011-08-27 09:28
Taki sosik to cos dla mnie,a Twoj jeszcze jest slicznie podany.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasz
Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pozole - gulasz meksykański Gulasz z ziemniakami i fasolką szparagową
Szynka duszona w sosie z goździkami Sycący gulasz z cebulą Gulasz z warzywami
Domowy pasztecik Mój gulaszowy obiad WIEPRZOWINA Z PAPRYKĄ
Rozgrzewający gulasz Gulasz z pomidorową nutą Makaronowe gołąbki Mamma Mia

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane