Strona główna Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Gulasz « poprzedni | następny »
eli_555 - Przepis na: Gulasz z sosem pieczeniowym Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 988
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z sosem pieczeniowym Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz duszony z ciemnym sosem pieczeniowym,podany z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 płaska łyżka pikantnej przyprawy grillowej
  • 1 sos pieczeniowy ciemny

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać.Cebulę drobno pokroić,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i razem chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać przyprawę grillową i dusić do miękkości.Sos pieczeniowy wymieszać z 300 ml zimnej wody,wlać do gulaszu i gotować 3 minuty.Smacznego! Ja podałam gulasz z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z sosem pieczeniowym Eli (strona 1 z 1)  
Anula

Anula
offline

2011-08-27 09:28
Taki sosik to cos dla mnie,a Twoj jeszcze jest slicznie podany.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasz
Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Gulasz z kluseczkami Gulasz z pomidorami i cytryną
Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pozole - gulasz meksykański
Gulasz z ziemniakami i fasolką szparagową Szynka duszona w sosie z goździkami Sycący gulasz z cebulą
Gulasz z warzywami Domowy pasztecik Mój gulaszowy obiad

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane