Strona główna Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Gulasz « poprzedni | następny »
eli_555

Złoty Ekspert
Przepisy: 1040
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z sosem pieczeniowym Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz duszony z ciemnym sosem pieczeniowym,podany z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 płaska łyżka pikantnej przyprawy grillowej
  • 1 sos pieczeniowy ciemny

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać.Cebulę drobno pokroić,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i razem chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać przyprawę grillową i dusić do miękkości.Sos pieczeniowy wymieszać z 300 ml zimnej wody,wlać do gulaszu i gotować 3 minuty.Smacznego! Ja podałam gulasz z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z sosem pieczeniowym Eli (strona 1 z 1)  
Anula

Anula

2011-08-27 09:28
Taki sosik to cos dla mnie,a Twoj jeszcze jest slicznie podany.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasz
Gulasz wieprzowy w sosie paprykowym Paprykarz z łopatką Gulasz wieprzowy z kminkiem
Gulasz wieprzowy z soczewicą Gulasz z warzywami Gulasz wieprzowy z porami
Gulasz z ziemniakami i kaszą perłową Gulasz z marchewką i kiszonymi ogórkami Gulasz z pomidorami i majerankiem
Potrawa z mięsa, kiełbasy i warzyw Gulasz wieprzowy z papryką Potrawka z mięsem i warzywami na makaronie

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane