Strona główna Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Gulasz « poprzedni | następny »
eli_555 - Przepis na: Gulasz z sosem pieczeniowym Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 984
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z sosem pieczeniowym Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gulasz duszony z ciemnym sosem pieczeniowym,podany z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 płaska łyżka pikantnej przyprawy grillowej
  • 1 sos pieczeniowy ciemny

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać.Cebulę drobno pokroić,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i razem chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać przyprawę grillową i dusić do miękkości.Sos pieczeniowy wymieszać z 300 ml zimnej wody,wlać do gulaszu i gotować 3 minuty.Smacznego! Ja podałam gulasz z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z sosem pieczeniowym Eli (strona 1 z 1)  
Anula

Anula
offline

2011-08-27 09:28
Taki sosik to cos dla mnie,a Twoj jeszcze jest slicznie podany.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasz
Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Gulasz z kluseczkami Gulasz z pomidorami i cytryną
Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pozole - gulasz meksykański
Gulasz z ziemniakami i fasolką szparagową Szynka duszona w sosie z goździkami Sycący gulasz z cebulą
Gulasz z warzywami Domowy pasztecik Mój gulaszowy obiad

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane