LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Gulasz z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały gulasz, nie tylko na obiad.

Gulasz z szynki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z szynki

 

  • szynka wieprzowa ok. 40 dkg
  • vegeta
  • cebula średnia 1
  • papryka czerwona 0,5
  • grzybki suszone 3-4
  • kostka rosołowa drobiowo-wołowa 1
  • papryka słodka w proszku 2 łyżeczki
  • kawałek suszonej chili
  • starta gałka muszkatałowa
  • liśc laurowy 1
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • olej

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki
Umyte mięso pokroic w grubszą kostkę. Obsypac vegetą, dodac paprykę w proszku i gałkę muszkatałową. Podsmażyc na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoto. W rondlu zagotowac litr wody z kostką rosołową, chili, liściem laurowym i grzybami. Przełożyc mięso do rondla. Cebulę pokroic w piórka a paprykę w paski. Dodac do mięsa. Wszystko dusic do miękkości pod przykryciem. Na koniec dodac śmietanę. Podawac z ziemniakami, kluseczkami lub kaszą.
Gulasz z szynki
Przygotowana szynka wieprzowa na gulasz.
Gulasz z szynki
Piórka cebuli, grzyby suszone i paski papryki.
Gulasz z szynki
Dudzenie podsmażonego mięsa z dodatkami.
Gulasz z szynki
Dodawanie śmietany do uduszonej szynki z dodatkami.