zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Gulasz z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Gulasz podaję na kolację z pieczywem, lub na obiad z kaszą gryczaną. Pyszne danie, zasmakuje każdemu.

Gulasz z szynki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz z szynki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki
Mięso myję, odcinam błonki i zbędny tłuszcz, kroję w większą kostkę.Mieszam ze składnikami marynaty i odstawiam na co najmniej godzinę, do lodówki.

Po tym czasie mięso podsmażam, dodaję resztę przypraw, gałązki oregano i koncentrat pomidorowy, podlewam wrzątkiem i duszę do miękkości.

Jeśli trzeba to dosalam.
Gulasz z szynki
Mieszam ze składnikami marynaty i odstawiam
Gulasz z szynki
mięso podsmażam, dodaję resztę przypraw, gałązki oregano
Gulasz z szynki
dodaję cebulkę liofilizowaną , całosc mieszam
Gulasz z szynki
daję koncentrat pomidorowy, podlewam wrzątkiem i duszę do miękkości.
Gulasz z szynki
z kaszą gryczaną smakuje wybornie