Strona główna Gulasz z szynki wieprzowej

Gulasz z szynki wieprzowej

Szynka, Gulasze « poprzedni | następny »
karolcia_zip - Przepis na: Gulasz z szynki wieprzowej offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Gulasz z szynki wieprzowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny gulasz z szynki wieprzowej na obiad.


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z szynki wieprzowej - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
  • 4 ząbki czosnku
  • Warzywko
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 szklanki wrzącej wody
  • cebula
  • pieprz
  • olej
  • Zaklepka:
  • woda
  • śmietana
  • mąka

Gulasz z szynki wieprzowej - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę czyścimy i kroimy na kawałki. Kawałki szynki przyprawiamy Warzywkiem, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Najlepiej odstawić na noc do lodówki żeby przeszło smakiem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, na którym podsmażamy przyprawioną szynkę. Gdy szynka się podsmaży dodajemy pokrojoną w półkrążki cebulę i dusimy do czasu aż zmięknie. Gdy to nastąpi wlewamy rozpuszczoną we wrzątku kostkę rosołową. Mięso dusimy 1 godzinę. W między czasie sos można przyprawić Warzywkiem i pieprzem. Po godzinie, gdy mięso będzie miękkie robimy zaklepkę: mieszamy wodę, śmietanę i mąkę - dokładnie mieszamy żeby nie było grudek. Zaklepkę wlewamy do sosu i gotujemy ok. 5 minut. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z szynki wieprzowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Szynka peklowana z szynkowara Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Pieczona szynka Rolada wieprzowa XXL Szynka w miodowej glazurze
Szynka długo marynowana Szynka nadziewana kiełbaską Pulpeciki mięsno- ryżowe
Szynka domowa z czerwoną czubricą Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami Szynka pieczona w marynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane