Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym podanym z ryżem i buraczkami jest pysznym pomysłem na obiad.

Gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym

Składniki:

Gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym

 

  • 60 dkg mięsa wieprzowego od szynki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę, natrzeć solą i pieprzem. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, podsmażyć na nim mięso pokrojone w kostkę.

Mięso podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie podlać je mąką wymieszaną z zimną wodą i zagotować.

Sos przyprawić do smaku.Podawać.  

Tagi:

mięso gulasz