czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Gulasz z szynki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso duszone z warzywami, to syta propozycja na letni obiad. W sezonie warto korzystać z dostępnych warzyw.

Gulasz z szynki z warzywami

Składniki:

Gulasz z szynki z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki z warzywami
Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić. Szynkę wieprzową pokroić w średnią kostkę i dodać do cebuli, posypać przyprawami, dodać pastę paprykową, kiedy kawałki mięsa się obsmażą całość zalać wrzątkiem i przykryć. Dusić aż mięso zacznie mięknąć.

Z fasolki odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa.

Pieczarki, ogórki i paprykę pokroić i dodać do gotującego się mięsa. Wymieszać, przykryć i dusić aż warzywa się ugotują. Na koniec dodać porwane listki ziół i przyprawić do smaku.

Tagi:

danie gulasz