mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Gulasz z szynki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny gulasz dobre doprawiony rozgrzeje po ciężkim dniu .

Gulasz z szynki z warzywami

Składniki:

Gulasz z szynki z warzywami

 

  • 500 g szynki
  • 2 duże cebule
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • szczypta chili, szczypta cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • sól i pieprz do smaku
  • ok. łyżeczki mąki
  • 1 duża papryka
  • 1 marchew
  • 3 łyżki keczupu pikantnego
  • woda

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki z warzywami
Szynkę myjemy , osuszamy i kroimy w kawałki ( kostkę lub paski ) , cebule obieramy , paprykę myjemy oczyszczamy i kroimy w paseczki , marchew także obieramy i ścieramy na tarce lub szatkujemy w paseczki . Warzywa podsmażamy na patelni , mięso w nie wielkiej ilości dusimy na oliwie w osobnym garnku gdy leciutko się podsmaży dodajemy do niego warzywa i zalewamy wodą doprawiamy do smaku chili, solą i pieprzem oraz szczyptą cukru . Dodajemy keczup lub przecier , gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy mąką . Podajemy z ziemniaczkami .