alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Gulasz z wątróbki drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tanio, prosto i bardzo smacznie. Taki obiad wystarcza na dwa dni dla czteroosobowej rodziny. Polecam :)

Gulasz z wątróbki drobiowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z wątróbki drobiowej

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki drobiowej
Wątróbki moczymy, oczyszczamy ze wszystkiego co zbędne, osuszamy. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu (1 łyżka). Podlewamy wodą (ok 1/2 szkl). Cebulę podsmażamy i dodajemy do wątróbki razem z pieczarkami, mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 min.Wlewamy śmietankę i dodajemy przyprawy (z wyjątkiem soli). Dusimy jeszcze 5 min. Podajemy np z pieczywem. Smacznego :)
Gulasz z wątróbki drobiowej
Wątróbki oczyszczamy, osuszamy i obtaczamy w mące.
Gulasz z wątróbki drobiowej
Następnie obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu
Gulasz z wątróbki drobiowej
Podlewamy wodą, dodajemy cebulę i pieczarki. Dusimy ok 10 min
Gulasz z wątróbki drobiowej
Wlewamy śmietankę, dodajemy przyprawy, dusimy jeszcze ok 5 min