iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gulasz z wątróbki drobiowej iwy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gulasz z wątróbki drobiowej i młodej cebulki

Gulasz z wątróbki drobiowej iwy

Składniki:

Gulasz z wątróbki drobiowej iwy

 

  • 30 dag wątróbka drobiowa,
  • 1 łyżka olej kujawski,
  • 2 szt cebula,
  • pieprz,
  • przyprawa w płynie,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1 szklanka bulion warzywny

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki drobiowej iwy
Wątróbkę drobiowa kurzą oczyszczamy z żyłek i błonek itd . Kroimy ja na mniejsze kawałki . Obtaczamy w mące. Taką wątróbkę dajemy n a patelnie z rozgrzanym olejem . Obsmażamy z dwóch stron . Cebulkę młodą obieramy i kroimy w plasterki ,piórka Dodajemy pokrojoną cebulkę na patelnie do wątróbki . Mieszamy . Podlewamy bulionem warzywnym ok 1/2 szklanki . Dusimy . Dodajemy przyprawę w płynie i doprawiamy pieprzem . Dodajemy ok 1 łyżke mąki i mieszamy żeby nie powstały grudki. Podlewamy resztą bulionu . Jeszcze chwilę dusimy . Doprawiamy solą