Strona główna Gulasz z wołowiny

Gulasz z wołowiny

Gulasze « poprzedni | następny »
agnieszkalider - autor przepisu Gulasz z wołowiny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 782
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z wołowiny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gulasz z mięsa wołowego z ryżem


trudność: średne
czas:

Gulasz z wołowiny - SKŁADNIKI:

  • wołowina 60 dkg
  • cebula 40 dkg
  • olej 3 łyżki
  • papryka mielona słodka 2 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól 3 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • oregano1 szczypta
  • bazylia 1 szczypta
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • ogórki kiszone 4 szt
  • natka pietruszki 3 gałązki
  • ryż 3 torebki
  • woda 3 szklanka

Gulasz z wołowiny - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wołowe- np. szponder umyć dokładnie pod bieżącą wodą , usunąć ścięgna i niejadalne części i osuszyć ręcznikami papierowymi, pokroić w kostkę 1,5x 1,5 cm. Cebule obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć papryką, solą i pieprzem i zrumienić na złoto. Na rozgrzany tłuszcz wyłożyć mięso i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażyć razem z mięsem na wolnym ogniu, mięso powinno się delikatnie zrumienić. Przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano wymieszać z koncentratem pomidorowym. Podlać niewielką ilością wody i dusić z cebulką pod przykryciem do miękkości, w razie konieczności można uzupełniać wodę. Na sam koniec dodać pokrojone w podłużne plasterki ogórki, posypać natką pietruszki. Ryż ugotować na sypko, wyjąć z torebki nałożyć na talerze i porcjować gulasz na ryż, podawać z surówkami.



Komentarze do Gulasz z wołowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Gulasz z grzybami leśnymi Drobiowy zbójnik Galimatias w garnku
Chili con carne po polsku A'la gulasz z piersi indyka Gulasz warzywny
Gulasz - przepis podstawowy Leczo z mięsem mielonym Gulasz wieprzowy z ogórkiem
Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą Ciecierka na pomidorowo ( z kiełbasą) Gulasz ze schabu z pieczarkami i kiszonym ogórkiem
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane