Strona główna Gulasz z wołowiny

Gulasz z wołowiny

Gulasze « poprzedni | następny »
agnieszkalider - Przepis na: Gulasz z wołowiny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z wołowiny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gulasz z mięsa wołowego z ryżem


trudność: średne
czas:

Gulasz z wołowiny - SKŁADNIKI:

  • wołowina 60 dkg
  • cebula 40 dkg
  • olej 3 łyżki
  • papryka mielona słodka 2 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól 3 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • oregano1 szczypta
  • bazylia 1 szczypta
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • ogórki kiszone 4 szt
  • natka pietruszki 3 gałązki
  • ryż 3 torebki
  • woda 3 szklanka

Gulasz z wołowiny - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wołowe- np. szponder umyć dokładnie pod bieżącą wodą , usunąć ścięgna i niejadalne części i osuszyć ręcznikami papierowymi, pokroić w kostkę 1,5x 1,5 cm. Cebule obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć papryką, solą i pieprzem i zrumienić na złoto. Na rozgrzany tłuszcz wyłożyć mięso i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażyć razem z mięsem na wolnym ogniu, mięso powinno się delikatnie zrumienić. Przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano wymieszać z koncentratem pomidorowym. Podlać niewielką ilością wody i dusić z cebulką pod przykryciem do miękkości, w razie konieczności można uzupełniać wodę. Na sam koniec dodać pokrojone w podłużne plasterki ogórki, posypać natką pietruszki. Ryż ugotować na sypko, wyjąć z torebki nałożyć na talerze i porcjować gulasz na ryż, podawać z surówkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z wołowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą  Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
Dynia z kiełbasą Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Dyniowy gulasz z karkówką
Gulasz z grzybami Placuszki ziemniaczane po węgiersku z dynią Kurczak w papryce
Placki ziemniaczano-dyniowe z gulaszem Gulasz z kiełbasą i teriyaki Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane