Strona główna Gulasz z wołowiny

Gulasz z wołowiny

Gulasze « poprzedni | następny »
agnieszkalider - Przepis na: Gulasz z wołowiny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z wołowiny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gulasz z mięsa wołowego z ryżem


trudność: średne
czas:

Gulasz z wołowiny - SKŁADNIKI:

  • wołowina 60 dkg
  • cebula 40 dkg
  • olej 3 łyżki
  • papryka mielona słodka 2 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól 3 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • oregano1 szczypta
  • bazylia 1 szczypta
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • ogórki kiszone 4 szt
  • natka pietruszki 3 gałązki
  • ryż 3 torebki
  • woda 3 szklanka

Gulasz z wołowiny - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wołowe- np. szponder umyć dokładnie pod bieżącą wodą , usunąć ścięgna i niejadalne części i osuszyć ręcznikami papierowymi, pokroić w kostkę 1,5x 1,5 cm. Cebule obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć papryką, solą i pieprzem i zrumienić na złoto. Na rozgrzany tłuszcz wyłożyć mięso i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażyć razem z mięsem na wolnym ogniu, mięso powinno się delikatnie zrumienić. Przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano wymieszać z koncentratem pomidorowym. Podlać niewielką ilością wody i dusić z cebulką pod przykryciem do miękkości, w razie konieczności można uzupełniać wodę. Na sam koniec dodać pokrojone w podłużne plasterki ogórki, posypać natką pietruszki. Ryż ugotować na sypko, wyjąć z torebki nałożyć na talerze i porcjować gulasz na ryż, podawać z surówkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z wołowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Placek ziemniaczany z gulaszem Gulasz z kluseczkami Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami
Gulasz z pieczarkami i papryką Chrupiące placuszki z gulaszem Gulasz  z oliwkami
Gulasz mięsno - warzywny Leczo wg Zub3r'a Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Gulasz warzywny z wędliną Leczo z kalarepką i parówkami Moje kolorowe leczo

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane