paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 975]

Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny oraz aromatyczny a przede wszystkim bardzo syty gulasz z kapustą włoską oraz wołowiną, pieczarkami i papryką.

Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej
Mięso opłukać osuszyć, pokroić w kostkę obtoczyć w mące. Mięso podsmażyć z każdej strony, przełożyć do rondla. Do mięsa dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz startą marchew.

Całość zalać bulionem i gotować około 40 minut.

W tym czasie gdy mięso będzie się gotowało poszatkować kapustę włoską. Cebulę pokroić w talarki, paprykę i pieczarki w kostkę.

Warzywa oprócz papryki dodać do gulaszu. Chwile gotować razem. Dodać paprykę i gotować jeszcze 10 minut.

Dodać kapustę włoską, doprawić do smaku, gotować wszystko do miękkości kapusty.
Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej
Mięso podsmażyć z każdej strony, przełożyć do rondla.
Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej
Do mięsa dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz startą marchew. Całość zalać bulionem
Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej
Dodać paprykę i gotować jeszcze 10 minut.
Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej
Dodać kapustę włoską , doprawić do smaku, gotować wszystko do miękkości kapusty.