justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gulasz z żołądków drobiowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszny i nieco inny gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych

 

 

  • 30 dag żoładki drobiowe,
  • 20 dag grzyby leśne,
  • 3 szt. marchewka,
  • listek laurowy,
  • ziele angielskie,
  • do smaku sól, pieprz,
  • przyprawa do gulaszu Knorr,
  • pietruszka natka,
  • 2 szt. cebula

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych
Grzyby kroimy w małe plasterki, myjemy.
Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem
soli, pieprzu, cebuli i pietruszki.
Gotowe przekładamy do garnka. Żołądki
dzielimy na połówki doprawiamy solą,
pieprzem i przyprawą do gulaszu.
Dokładnie podsmażamy. Przekładamy do
garnka z grzybami. Dodajemy pokrojoną
machewkę i pozostałe przyprawy. Zalewamy
wodą tak, aby wszystko się przykryło.
Gotujemy aż żołądki będą miękkie.
Gotowy gulasz zaprawiamy mąką.