iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Gulasz z żoładków drobiowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nie wszyscy lubią tego typu dania, ale to jest naprawdę pyszne.

Gulasz z żoładków drobiowych Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z żoładków drobiowych

 

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 1 cebula
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 łyżka oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • kilka ziaren pieprzu

 

  • 1 kostka bulionowa
  • tymianek
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Gulasz z żoładków drobiowych
Żołądki umyć i pokroić w paseczki, zrumienić na oleju do podsmażonych żołądków dodać pokrojone w średniej wielkości kostkę marchew, seler i pietruszkę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę, podsmażyć wszystko. Następnie dolać 2 szklanki gorącej wody, dodać ziarna pieprzu, liść laurowy, około 1/4 łyżeczki tymianku oraz kostkę bulionową, przykryć i na niewielkim gazie dusić do miękkości, kiedy wszystko jest już mięciutkie dodać mąkę rozmieszaną w malutkiej ilości wody, posiekany czosnek, zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Gulasz z żoładków drobiowych
Na patelni podsmażyć pokrojone żołądki, warzywa i cebulę