zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz z żołądków drobiowych

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Smaczny gulasz z żołądków. Można go podawać z ziemniakami lub chlebem, na obiad lub kolację.

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych
Umyte i oczyszczone żołądki podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę podsmażamy.Wlewamy ok. 1 litra wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, trochę magi i dusimy do miękkości. Gdy żołądki będą miękkie dodajemy mieszankę warzyw doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozrabiamy mąkę i śmietanę z odrobiną wody i zagęszczamy gulasz. Zagotowujemy i gulasz jest gotowy do podania.