zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz z żołądków i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

pyszny gulasz dla wielbicieli żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków i marchewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z żołądków i marchewki

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków i marchewki
Żołądki dokładnie umyć i pociąć wzdłuż na paski. Marchew i cebule obrać, umyć. Marchew pokroić w plastry a cebulę w grubą kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić pokrojone żołądki i podsmażyć je. Potem dodać marchew i cebulę, dalej chwilę smażyć. Podlać wszystko bulionem, dodać natkę i przyprawy i dusić pod przykryciem 30 minut. Na koniec ewentualnie doprawić i zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody. Podawać z dowolnymi dodatkami ale my lubimy najbardziej z pieczywem.
Gulasz z żołądków i marchewki
Etap 1podsmażyć żołądki a potem marchew i cebulę
Gulasz z żołądków i marchewki
Etap 2dodać natkę i zalac bulionem .............