Strona główna Gulasz z żołądków indyczych

Gulasz z żołądków indyczych

zbysiowa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 555
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 5
Gulasz z żołądków indyczych
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 7

Podroby mogą być pyszne! Ten gulasz z żołądków indyczych to specjalność męża, tym razem ja pichciłam. Polecam!


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z żołądków indyczych - SKŁADNIKI:

  • 1 kg żołądków indyczych
  • Cebule 5 małych lub 3 większe
  • Czosnek 3 ząbki
  • Czosnek niedźwiedzi łyżka
  • 3 łyżeczki pomidorów z bazylia i czosnkiem
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki chilli
  • Łyżeczka zielonego pieprzu
  • 3 kulki ziela ang.
  • 2 listki laurowe
  • Sos sojowy 2-3 łyżki
  • Bukiet smaku 2 łyżeczki
  • Pieprz mielony do smaku
  • Smalec do smażenia

Gulasz z żołądków indyczych - PRZYGOTOWANIE:

Najpierw oczyszczam żołądki. Dokładnie myję i kroję na mniejsze kawałki. Cebule i czosnek obieram i kroję w plastry. Z papryki wycinam gniazda nasienne, myję i kroję w kostki. 



W garnku rozpuszczam smalec , dodaję cebule i czosnek, podsmażam chwilkę, następnie wsypuję żołądki. Duszę całość do momentu aż żołądki puszczą sok i pozamykają się włókna. Teraz wsypuję przyprawy, mieszam i podlewam gorącą wodą. 



Po godzinie dodaję paprykę i gotuję wszystko do miękkości żołądków. Na koniec doprawiam do smaku, sosem sojowym i mielonym pieprzem. Podaję z pieczywem, ziemniakami lub grubym makaronem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z żołądków indyczych (strona 1 z 1)  
mysza75

mysza75

2013-09-05 11:47
Większość nie lubi żołądków a ja tak,dawno nie jadłam tkanego gulaszu, fajnie doprawiony :-)
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa

2013-09-05 11:55
Uwielbiam żołądki i serducha :)
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa

2013-09-05 12:34
Czyste mięsko, polecam tym którzy nie jedli:)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha

2013-09-05 12:36
zbysiowa napisał(a):

Czyste mięsko, polecam tym którzy nie jedli:)

Hihi, wytłumacz to mojej córci :P
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa

2013-09-05 12:45
edytaha napisał(a):

zbysiowa napisał(a):

Czyste mięsko, polecam tym którzy nie jedli:)

Hihi, wytłumacz to mojej córci :P

Zapraszam na poczęstunek:D
Skomentuj
Oceń:
0
cherry

cherry

2013-09-05 14:57
Bardzo lubię żołądki, chociaż zazwyczaj taki gulasz dodatkowo zabielam i zagęszczam. Pomysł prosty i fajny, na piątkę :)
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa

2013-09-05 16:43
cherry napisał(a):

Bardzo lubię żołądki, chociaż zazwyczaj taki gulasz dodatkowo zabielam i zagęszczam. Pomysł prosty i fajny, na piątkę :)

Dziękuję :) Fajnie że się pojawiasz wisienko:);)
Skomentuj
Oceń:
0
Ela Dz

Ela Dz

2013-09-05 18:22
Ja jestem taka grzeczna i miła :)
A więc dawaj mi tu ale już!!!...same żołądki bez zbędnych dodatków...zielska niech zające zjedzą.:D

Uwielbiam żołądeczki...czyste mięsko i do tego chudzina.:)
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa

2013-09-05 19:48
Ela Dz napisał(a):

Ja jestem taka grzeczna i miła :)
A więc dawaj mi tu ale już!!!...same żołądki bez zbędnych dodatków...zielska niech zające zjedzą.:D

Uwielbiam żołądeczki...czyste mięsko i do tego chudzina.:)

Częstuj się Elusiu:D
Skomentuj
Oceń:
1
Netka

Netka

2013-09-05 20:16
Dawno nie jadłam takiego aromatycznego gulaszu :) Mniam :)
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa

2013-09-05 23:10
Netka napisał(a):

Dawno nie jadłam takiego aromatycznego gulaszu :) Mniam :)

:)
Skomentuj
Oceń:
0
LegoJedi

LegoJedi

2013-09-06 00:01
Uwielbiam podroby .... ale.nigdy bym nie wpadl na pomysl uzyc smalcu do smazenia tego dania.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Ragoût miesno-warzywne Biodrówkowy misz masz Serduszka drobiowe w sosie koperkowym
Pikantny gulasz w bułce Chłopski garnek Gulasz z ananasem i papryką
Kremowy gulasz z koperkiem Gulasz drobiowy wg Zub3ra Gulasz z papryką i selerem
Gulasz z indykiem i kukurydzą Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane