nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Gulasz z żołądków kurzcząt

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz z żołądków z kurcząt. Łatwo się przygotowuje i dobrze smakuje. Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty lub z kiszonymi ogórkami.

Gulasz z żołądków kurzcząt Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z żołądków kurzcząt

 

  • żołądki z kurcząt - 1 kg
  • śmietana - 1 szklanka
  • kasza gryczana - 3 woreczki
  • cebula - 1 sztuka
  • vegeta - do smaku
  • sól, pieprz, maga - do smaku
  • smalec - 0,5 kostki
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków kurzcząt
Krok 1: Żołądki dobrze oczyszczamy i płuczemy. Kroimy je na mniejsze kawałki Krok 2: Smalec roztapiamy, wsypujemy żołądki, posypujemy vegetą i smażymy. Krok 3: Cebulkę drobno siekamy, dajemy do żołądków. Krok 4: Gdy żołądki dobrze się usmażą, dolewamy wody i gotujemy. Krok 5: Zaprawiamy nasz gulasz śmietaną z mąką pszenną. Doprawiamy solą, pieprzem, magą. Krok 6: Gotujemy kaszę i podajemy z gulaszem. Gotowe.
Gulasz z żołądków kurzcząt
Żołądki umieszczamy w rondlu i posypujemy vegetą.
Gulasz z żołądków kurzcząt
Usmażone żołądki zalewamy wodą i gotujemy.
Gulasz z żołądków kurzcząt
Zaprawiamy nasz gulasz śmietaną z sosem.
Gulasz z żołądków kurzcząt
Gotowy gulasz doprawiamy przyprawami i gotowe.