Strona główna Gulasz z żołądków kurzych

Gulasz z żołądków kurzych

Podroby « poprzedni | następny »
Editha - Przepis na: Gulasz z żołądków kurzych offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 244
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Gulasz z żołądków kurzych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny gulasz z żołądków bardzo lubiany w moim domku ;)


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z żołądków kurzych - SKŁADNIKI:

Gulasz z żołądków kurzych - PRZYGOTOWANIE:

Żołądki dokładnie oczyszczamy, płukamy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy na dość małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone żołądki, liść laurowy, ziele angielskie i resztę przypraw. Smażymy wszystko przez chwilę. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 1/4 szkl zimnej wody w wlewamy do sosu, kiedy żołądki są już miękkie. Całość doprawiamy do smaku. Koperek siekamy i dodajemy do gulaszu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z żołądków kurzych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Smażona wątróbka Flaki wołowe z warzywami Wątróbka z cebulką
Kurczak po polsku z wiśniowym akcentem Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami Aromatyczna wątróbka z suszonymi jabłkami
Gulasz z żołądków Żołądki w pomidorach Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem
Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą Wątróbka z jabłkiem i marchwią Wątróbka z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane