Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Gulasz z żołądków kurzych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz z żołądków bardzo lubiany w moim domku ;)

Gulasz z żołądków kurzych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z żołądków kurzych

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków kurzych

Żołądki dokładnie oczyszczamy, płukamy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy na dość małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone żołądki, liść laurowy, ziele angielskie i resztę przypraw. Smażymy wszystko przez chwilę. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 1/4 szkl zimnej wody w wlewamy do sosu, kiedy żołądki są już miękkie. Całość doprawiamy do smaku. Koperek siekamy i dodajemy do gulaszu.