Strona główna Gulasz z żołądków kurzych

Gulasz z żołądków kurzych

Podroby « poprzedni | następny »
Editha

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 244
zdjęcia: 1 z 5
Gulasz z żołądków kurzych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny gulasz z żołądków bardzo lubiany w moim domku ;)


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z żołądków kurzych - SKŁADNIKI:

Gulasz z żołądków kurzych - PRZYGOTOWANIE:

Żołądki dokładnie oczyszczamy, płukamy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy na dość małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone żołądki, liść laurowy, ziele angielskie i resztę przypraw. Smażymy wszystko przez chwilę. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 1/4 szkl zimnej wody w wlewamy do sosu, kiedy żołądki są już miękkie. Całość doprawiamy do smaku. Koperek siekamy i dodajemy do gulaszu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z żołądków kurzych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Wątróbka z indyka z warzywami Wątróbkowa pasta do kanapek Wątróbka z porem
Gulasz z żołądków drobiowych Gulasz z wątróbki Żołądki drobiowe w sosie marchewkowym
Wątróbka wieprzowa w sosie śmietanowym Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Ozorki w sosie koperkowym
Pomidorowa jarzynówka z sercem Wątróbki wieprzowe Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane