Strona główna Gulasz z żołądków kurzych

Gulasz z żołądków kurzych

Podroby « poprzedni | następny »
Editha

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 244
zdjęcia: 1 z 5
Gulasz z żołądków kurzych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny gulasz z żołądków bardzo lubiany w moim domku ;)


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z żołądków kurzych - SKŁADNIKI:

Gulasz z żołądków kurzych - PRZYGOTOWANIE:

Żołądki dokładnie oczyszczamy, płukamy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy na dość małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone żołądki, liść laurowy, ziele angielskie i resztę przypraw. Smażymy wszystko przez chwilę. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 1/4 szkl zimnej wody w wlewamy do sosu, kiedy żołądki są już miękkie. Całość doprawiamy do smaku. Koperek siekamy i dodajemy do gulaszu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z żołądków kurzych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Wątróbka wieprzowa w sosie śmietanowym Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Ozorki w sosie koperkowym
Pomidorowa jarzynówka z sercem Wątróbki wieprzowe Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym
Wątróbka duszona z warzywami Drobiowa wątróbka duszona z cebulą Smarowidło babuni z wątróbką
Wątróbki z królika Wątróbka drobiowa smażona z ryżem wg Eli Królicza wątróbka z czerwoną kapustą i ziemniakami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane