Strona główna Gulasz z żołądków kurzych

Gulasz z żołądków kurzych

Podroby « poprzedni | następny »
Editha - Przepis na: Gulasz z żołądków kurzych offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 244
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Gulasz z żołądków kurzych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny gulasz z żołądków bardzo lubiany w moim domku ;)


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z żołądków kurzych - SKŁADNIKI:

Gulasz z żołądków kurzych - PRZYGOTOWANIE:

Żołądki dokładnie oczyszczamy, płukamy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy na dość małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone żołądki, liść laurowy, ziele angielskie i resztę przypraw. Smażymy wszystko przez chwilę. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 1/4 szkl zimnej wody w wlewamy do sosu, kiedy żołądki są już miękkie. Całość doprawiamy do smaku. Koperek siekamy i dodajemy do gulaszu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z żołądków kurzych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami Aromatyczna wątróbka z suszonymi jabłkami Gulasz z żołądków
Żołądki w pomidorach Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą
Wątróbka z jabłkiem i marchwią Wątróbka z jabłkami Domowy drobiowy pasztet
Wątróbka z czereśniami Czosnkowa wątróbka na pierzynce Flaczki z żołądków drobiowych

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane