ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Gulaszowe z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

danie z sosem gulaszowym z papryką i nutą pietruszki

Gulaszowe z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulaszowe z papryką

 

  • ok 20 dag miesa na gulasz
  • pół papryki czerwonej
  • pietruszka biała
  • koncentrat pomidorowy
  • 50 g makaronu
  • sól pieprz olej

Sposób przygotowania:

Gulaszowe z papryką
Mięso gulaszowe oczyszczamy i kroimy na niewielkie kawałki. Dusimy do miekkości na łyżce oleju ok godzine. Po tym czasie dolewam 1/3 szklanki wody Paprykę kroimy na kwadraciki a pietruszkę na malutkie kawaleczki i dodajemy do miesa jesli jest miekkie i dusimy dalej do miekkości warzyw. Mięso nabierze od nich smaku. Dodajemy przecier pomidorowy około 2-3 łyżeczki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i po odcedzeniu, na talerze nakładamy go i nasz gulasz.
Gulaszowe z papryką
Kroję mięso na gulasz u mnie lopatka i duszę pod przykryciem
Gulaszowe z papryką
Gdy mięso jest już miękkie dodaję do niego troszkę wody
Gulaszowe z papryką
Czerwona paprykę kroję na kwadraciki. lepiej wygląda w potrawie
Gulaszowe z papryką
Pietruszkę obieram i kroję na małe kawaleczki albo czasami ścieram na tarce