Dorcia

Dorcia

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Gulaszyk jesienny z kurkami.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo aromatyczny gulasz z kurkami.

Gulaszyk jesienny z kurkami. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulaszyk jesienny z kurkami.

 

  • kurki 300 g
  • mieso gulaszowe od szynki 500 g
  • slodka smietanka 250 ml
  • cebulka 1 szt
  • czosnek 2 zabki
  • koperek
  • oliwa do smazenia

Sposób przygotowania:

Gulaszyk jesienny z kurkami.
Mieso umyc doprawic sola ,pieprzem,polac odrobina oleju zostaiwc na kilka godzin,nastepnie usmazyc na oliwie ,dodac pokrojona cebule i czosnek razem podsmazyc,w tym czasie podgotowac grzyby,wody nie wylewac...grzyby odcedzic ,woda od grzybow zalac podsmazone mieso ,poddusic, dodac grzyby ,razem pogotowac do miekkosci miesa i grzybow (ok 1 h) dodac smietane slodka ..poddusic razem ,doprawic ewentualnie do smaku wsypac koperek..Smakuje super do klusek slaskich,kopytek,kaszy czy bulki...
Gulaszyk jesienny z kurkami.
Etap 1