kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Gzik z pyrami (ziemniakami)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam szybki, tani i pyszny obiadek...

Gzik z pyrami (ziemniakami) Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gzik z pyrami (ziemniakami)

 

Sposób przygotowania:

Gzik z pyrami (ziemniakami)
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu obieramy. Twarożek ugniatamy widelcem. Jeśli lubimy gzik bez grudek można ugnieść mikserem. Dodajemy śmietanę i drobno pokrojoną cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerz ziemniaczki (można dodać masła do ziemniaków), polewamy gzikiem i posypujemy szczypiorkiem lub koperkiem. W zależności jak kto lubi.
Gzik z pyrami (ziemniakami)
Do zmiksowanego gziku dodajemy śmietankę, cebulę, sól i pieprz.
Gzik z pyrami (ziemniakami)
Aby przygotować gzik potrzebne będą następujące skladniki