Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Hackpfane

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Potrawa z arabskiej kuchni...

Hackpfane

Składniki:

Hackpfane

 

  • 1 kg mielonego
  • 1-2 cebule
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1/2 kg kartofli

Sposób przygotowania:

Hackpfane
Kartofle obrac,lekko podgotowac.Mielone usmazyc na patelni przyprawiajac pieprzem i sola,nastepnie wylozyc do pojemnika zaroodpornego na gore pokrojana cebule w osemki i pokrojone w plastry kartofle,posolic i popieprzyc.Wszystko zalac przecierem pomidorowym rozrobionym z woda tak aby nie byl zbyt gesty i nie za rzadki.Piec w piekarniku 200°C okolo 20 do 30 minut