Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2193]

Pyszny halibut curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Halibut pieczony z dodatkiem cebulki i czosnku, z maślaną masa musztardową z dodatkiem czerwonej pasty curry.

Pyszny halibut curry

Składniki:

Pyszny halibut curry

 

Sposób przygotowania:

Pyszny halibut curry
 

Etap 1

Halibut curry
Cebula czosnek zioła pasta curry masło i musztarda przełożone do miseczki.

Cebulę pokroić w bardzo małą kostkę, czosnek drobno posiekać, przełożyć do miseczki. Dodać pastę curry, zioła, masło i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Etap 2

Halibut curry
Kawałki ryby ułożone na blasze oprószone solą i pieprzem.

Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym lekko olejem. Rybę oprószyć solą i pieprzem (użyłam kolorowego).

Etap 3

Halibut curry
Przygotowana masa rozłożona na kawałkach ryby.

Na kawałkach ryby rozsmarować przygotowaną masę. Rybę piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.

Tagi:

ryby halibut