CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Halibut na jaglance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj proponuję bezglutenową kaszę jaglaną z wędzonym halibutem. Samo zdrowie. A to wszystko na słodkich buraczkach.

Halibut na jaglance

Składniki:

Halibut na jaglance

 

  • 180 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 200 g wędzonego halibuta
  • 160 g ugotowanych buraczków
  • 2-3 łyżeczki miodu
  • 2-3 łyżeczki octu balsamicznego
  • 4-5 łyżeczek prażonego sezamu

Sposób przygotowania:

Halibut na jaglance
Do tego dania wybieramy mniejsze buraczki, które gotujemy, a potem kroimy w cienkie plasterki.

Plasterki buraków rozkładamy na patelni, podpiekamy 1-2 minuty, następnie podlewamy octem balsamicznym, odparowujemy i dodajemy miód.

Na środek talerza kładziemy ugotowaną kaszę jaglaną, na około rozkładamy plasterki buraczków. Na wierzch kładziemy filet wędzonego halibuta.

Buraczki posypujemy sezamem, polewamy sosem balsamicznym.

Porcja wystarcza dla dwóch osób.