Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Halibut z owocowej marynaty :

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Halibut sam z siebie jest pyszny ale ta marynata to strzał w 10-kę .

Halibut z owocowej marynaty :

Składniki:

Halibut z owocowej marynaty :

 

 

Sposób przygotowania:

Halibut z owocowej marynaty :
Zmieszać sok cytrynowy z konfiturą , pieprzem i solą i zalać tym ułożone w pojemniku dzwonka halibuta . Zostawić w lodówce na 2 godziny ( w tym czasie przewracać dzwonka by dobrze przeszły marynatą ).Wyjąć z marynaty i osuszyć . Obtoczyć w mące i strzepnąć jej nadmiar . Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) i na gorący kłaść rybę . Smażyć na rumiano ze wszystkich stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Podałam z pierogami z kapustą ( zamiast ziemniaków i surówki ) .Ryby lubią kapustkę .A pierożki mam zawsze w zapasie .

Halibut tak przyrządzony jest pyszny . Eksperymentowałam już z różnymi marynatami – ta jest fantastyczna .Nie wiem jak by się sprawdziła przy innej rybie ale do Halibuta- super.