paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 975]

Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie z halibutem bardzo lekkie i szybkie do przygotowania. Halibut smażony bez panierki oprószony pieprzem cytrynowym.

Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami

 

Sposób przygotowania:

Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami
Halibuta opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę podzielić na mniejsze porcje, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Posypać lekko mąką. Usmażyć i wyłożyć na opłukaną i osuszoną rukolę.

Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w talarki i ugotować w lekko osolonej na pół miękko a następnie usmażyć z przyprawą do ziemniaków.

Talarki podawać z rybą.
Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami
Rybę podzielić na mniejsze porcje, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami
Porcje ryby usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami
Rybę wyłożyć na opłukaną i osuszoną rukolę

Tagi:

ryba obiad danie