ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Halibut z racuszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z racuszkami, konfiturą porzeczkową i kieliszkiem wina musującego

Halibut z racuszkami

Składniki:

Halibut z racuszkami

 

Sposób przygotowania:

Halibut z racuszkami
Cebulę pokrój w piórka i przesmaż z miodem i porzeczkami.Dodaj posiekane jabłka i podlej winem.Gotuj na małym ogniu,dopóki masa nie uzyska konsystencji konfitury.Upieczoną dynię zmiksuj i wymieszaj z puree ziemniaczanym i kaszą jęczmienną.Dołóż startą cukinię,mąkę i jajka.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Z gotowej masy usmaż racuszki.Steki z halibuta oprósz solą i pieprzem,obsmaż na złoto z każdej strony.Pumpernikiel drobno posiekaj,a następnie połącz z twarogiem i otartą skórką z cytryny.Masę rozsmaruj na stekach i wstaw do piekarnika.Piecz około 8 minut w temperaturze 160`C.