Strona główna Hamburger Magdy Gessler

Hamburger Magdy Gessler

jaNina - Przepis na: Hamburger Magdy Gessler offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 992
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Hamburger Magdy Gessler
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Hamburgery z wołowiny z przepisu Magdy Gessler w chrupiącej bułeczce z ziarnami.


trudność: łatwe
czas:

Hamburger Magdy Gessler - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wołowiny
  • 1 jajo
  • 1 łyżka kolendry w proszku
  • 1 łyżka imbiru w proszku
  • 1 świeża papryczka chili (ja dodałam w proszku)
  • pieprz młotkowany do smaku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku (posiekany drobno)
  • 1 cebula siekana ręcznie
  • odrobina sosu sojowego
  • gorczyca tłuczona
  • sól do smaku
  • dodatki: bułka sezamowa
  • ogórek konserwowy
  • sałata
  • pomidor
  • ziemniaki (ja pominęłam)

Hamburger Magdy Gessler - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczoną z błon umyta i osuszoną wołowinę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy. Formujemy hamburgery i smażymy na grillu węglowym (ja użyłam patelni grillowej). Podajemy w bułce sezamowej (ja swoją przypiekłam tosterem) z dodatkami oraz majonezem, musztardą i keczupem - co kto lubi :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Hamburger Magdy Gessler (strona 1 z 1)  
kołczu

kołczu
offline

2013-03-20 08:52
Piękny i pyszny hambuks :) Idealny na drugie śniadanie w taki dzień jak dziś ;)
Skomentuj
Oceń:
0
jaNina

jaNina
offline

2013-03-20 15:13
kołczu napisał(a):

Piękny i pyszny hambuks :) Idealny na drugie śniadanie w taki dzień jak dziś ;)

Oj tak :)
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-03-20 08:41
Ciekawe czy by moim dzieciaczkom smakowało:)
Skomentuj
Oceń:
0
jaNina

jaNina
offline

2013-03-20 15:15
2milutka napisał(a):

Ciekawe czy by moim dzieciaczkom smakowało:)

Jestem pewna, że tak :)
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2013-03-20 15:32
Nie jadam hamburgerów,ale takim bym nie pogardziła.
Skomentuj
Oceń:
0
jaNina

jaNina
offline

2013-03-20 21:59
msewka napisał(a):

Nie jadam hamburgerów,ale takim bym nie pogardziła.
Ja tez nie jadam na mieście, ale domowy to z przyjemnością.
Najchętniej z razową bułą :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro
Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane