jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Hamburger Magdy Gessler

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Hamburgery z wołowiny z przepisu Magdy Gessler w chrupiącej bułeczce z ziarnami.

Hamburger Magdy Gessler Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Hamburger Magdy Gessler

 

  • 1 kg wołowiny
  • 1 jajo
  • 1 łyżka kolendry w proszku
  • 1 łyżka imbiru w proszku
  • 1 świeża papryczka chili (ja dodałam w proszku)
  • pieprz młotkowany do smaku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku (posiekany drobno)
  • 1 cebula siekana ręcznie
  • odrobina sosu sojowego
  • gorczyca tłuczona
  • sól do smaku
  • dodatki: bułka sezamowa
  • ogórek konserwowy
  • sałata
  • pomidor
  • ziemniaki (ja pominęłam)

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Hamburger Magdy Gessler
Oczyszczoną z błon umyta i osuszoną wołowinę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy. Formujemy hamburgery i smażymy na grillu węglowym (ja użyłam patelni grillowej). Podajemy w bułce sezamowej (ja swoją przypiekłam tosterem) z dodatkami oraz majonezem, musztardą i keczupem - co kto lubi :)
Hamburger Magdy Gessler
Oczyszczoną z błon umyta i osuszoną wołowinę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Hamburger Magdy Gessler
Dodajemy do mięsa utłuczone w moździerzu przyprawy
Hamburger Magdy Gessler
Formujemy hamburgery i smażymy na grillu węglowym (ja użyłam patelni grillowej).
Hamburger Magdy Gessler
Podajemy hamburgery z plastrami pomidorów, ogórków i sałatą