kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

hamburgerowe kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

hamburgera należy podawać na gorąco

hamburgerowe kanapki

Składniki:

hamburgerowe kanapki

 

  • 500 g filetów z indyka
  • 2 banany
  • 4 bułki hamburgerowe
  • 50 g niskotłuszczowego sera
  • 80 g sałaty
  • 3 plastry pomidora
  • 60 g drobno posiekanej cebuli
  • 1 pęczek świeżej pietruszki
  • 5 łyżek stołowych bułki tartej
  • 1 lekko ubite jajko
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

hamburgerowe kanapki
Pokroić indyka w cienkie paseczki. wymieszać w dużym naczyniu z jajkiem, cebulą, bułką tartą, pietruszką, solą, pieprzem. uformować 4 okrągłe kotlety. rozgrzać oliwę na dużej patelni ułożyć na niej kotlety. smażyć prze 6 min na każdej stronie. na każdym kotlecie ułożyć plastry bananów a następnie jeden plaster sera. przykryć patelnię i smażyć przez ok. minutę aż ser się stopi. na każdej bułce hamburgerowej należy rozsmarować jesną łyżeczkę majonezu. na dolnej połowie bułki położyć liść sałaty i 2 plastry pomidora. na tym ułożyć usmażony kotlet. całość przykryć górną warstwą bułki.